25 oct. 2016

3 lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii daca vrei sa devii designer de interior

Primesti mereu complimente pentru gustul tau in amenajarea interioarelor? Iti place sa decorezi camerele si sa aranjezi mobila? Daca raspunsul este da, atunci poate ti se potriveste o cariera in design interior.

Inainte sa iei o decizie ferma care-ti va schimba viata, e bine sa afli cateva aspecte importante din domeniu. Exista provocari, ca in orice alta specialitate, unele pot reprezenta piedici, altele te pot incanta si iti pot deschide usi catre un viitor nesperat.

Living

Citeste mai departe si descopera cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa devii designer.

  1. Este o diferenta bine definita intre decoratori si designeri – educatia. Practic, oricine poate deveni decorator. Orice persoana careia ii plac culorile, materialele. Un designer insa, are nevoie de acreditare in domeniu, ani de studiu si diplome. Este nevoie sa cunosti istoria designului, structura cladirilor, ergonomia lor, concepte spatiale, tehnologie, programe computerizate de design. Invata despre domeniile alternative – unele informatii sunt cu siguranta plictisitoare, dar este important sa intelegi cum functioneaza sistemul de instalatii, electricitate sau structura peretilor unei cladiri.
  2. Pasiune,viziune, pasiune. Chiar daca iti place sa aranjezi lucrurile prin casa, este nevoie de viziune pentru a le aranja corect. Primul pas este oricum sa-ti urmezi pasiunea. Nu in ultimul rand, educatia.
  3. Clientul are decizia finala – oricata bucurie ai in amenajarea unui spatiu asa cum iti place, oamenii sunt pretentiosi cand vine vorba de casa lor. Designerul trebuie sa fie o persoana sociabila – invata sa „citesti gandurile”, sa negociezi, sa stii sa-ti expui viziunea. Poti sa lucrezi ani la rand ca designer de interior si sa nu iti expui niciodata propriul stil in lucrarile tale.

Pentru a intelege si a patrunde domeniul, te invitam la Cursul Introducere in Lumea Designului Interior. Te ajuta sa-ti definesti pasiunea, sa conturezi inspiratia si sa iti exprimi viziunea.

Leave a Reply